Projektprocess

PROJEKT-PROCESS

Hallbygg bygger kompletta stålhallar inklusive grundläggning och betongplatta, samt all den projektering och de konsultinsatser som krävs för bygglov.

Projektprocess

Hallbygg hjälper er att ta projektet från en idé till en färdig byggnad. Våra samarbetspartners är återkommande och vi hittar hela tiden nya sätt att utmana oss på.

Att bygga, men framförallt arbetet innan man kan börja bygga en industrihall är en otroligt komplex process. Som del av förarbetet gör Hallbygg en detaljerade ritning av byggnationen i 3D så att kunden  får en god bild av hur byggnaden kommer att se ut både utvändigt och invändigt. Vår erfarenhet är att det är mycket uppskattat av kunden att på detta sätt få en verklighetstrogen bild av den färdiga byggnaden och få möjlighet att göra korrigeringar innan bygget startar. 

Vi brukar säga att komma ur backen är den svåraste delen i ett projekt. Kostnaderna är svåra att ha kontroll på och tiden rusar vilket innebär att det alltid blir tidsbrist oavsett hur mycket tid man har till förfogande från början. Vår byggprocess minimerar detta problem genom att vi inkluderar konsultkostnaderna i vårt fasta pris till vår kund och driver hela projekteringsarbetet. På detta sätt finns det incitament för oss att skynda på denna process och ta bort alla onödiga tidstjuvar. Vår process sparar vår kund pengar och får en enkel resa genom hela projektet samtidigt som risken att oförutsedda kostnader dyker upp minimeras.

Projekt Postpac i Skurup. Pågående stommontage. Material till väggar och tak är levererat och panelmontage har precis startat
Detaljplan för Projekt Postpac, Skurup

Projektstart

Möte med kunden inklusive överlämnande av budgetpris och LOI gällande projektet. Nybyggnadskarta beställs av Hallbygg. Som del av förarbetet gör Hallbygg en 3D ritning av byggnationen så att kunden får en god bild av hur hallen kommer att se ut.

 
3D visualisering av Padel Ängelholm

Förberedning bygglov

Hallbygg tar fram förutsättningarna för att söka bygglov och gör alla kontroller i samråd med kunden.

 

 

Avtal och tidsplan

Entreprenadavtal skrivs samtidigt som byggnaden projekteras och alla förutsättningar kontrolleras. Kunden väljer själv, eller tillsammans med Hallbygg, de entreprenörer som ska göra mark och övriga installationer. Tidplan framtages och annan nödvändig tidig dokumentation färdigställs. 

 
Avtalsbilaga APD-Plan för Sockret 4. Byggherre Catena AB
Bygglovshandling Dubbelknappen 22. Akitekter Hallbygg i Skåne AB

Inlämning bygglov

En bygglovsansökan innehåller enkelt förklarat 4 stycken ritningar: Situationsplan, planritning, fasadritning och sektioner. 
 etc.

När bygglovet godkänts och erforderliga handlingar inlämnats beviljas vi startbesked i projektet. 

 

3D visualisering av Dubbelknappen 22. Ritning och rendering Hallbygg i Skåne AB

Projektering och Planering

Hallbygg håller i  projekteringsmöten med kunden och utvalda entreprenörer. I denna delprocess sätts många av besluten rörande invändiga kulörer och materialval. Inte ovanligt att planering och projektering pågår parallellt med projektets framfart. 

 
Projekt Stensätra 2 i Stockholm under pågående grund- och markarbete. Fastighetsägare Sagax AB

Markarbete

Markarbete utförs i enlighet med Hallbyggs och projektets riktlinjer.

 
Sockret 4 i Malmö. Färdigt överlämnat projekt. Hyresgäst Lekia AB. Fastighetsägare Catena AB

Projektleverans

Hallbygg levererar byggnaden komplett med installationer och anpassningar i enlighet med projektering och kundens önskemål. 

Eventuella miljömål såsom BREEAM och Miljöbyggnad stäms av och certifieringar skickas in. 

 
Freudenberg i Landskrona, Plantering av växter är det enda som återstår på grund av den torra sommaren.

Slutfasen

Byggnaden överlämnas till fastighetsägaren och driftsgenomgång görs tillsammans på plats med personal som ska sköta driften. 

Rutiner för eftermarknad och kontakter delges. 

Slutbesiktning

Vi genomför en slutbesiktning tillsammans med kunden och eventuell kontrollansvarig.
Hallbygg sammanställer sedan all nödvändig dokumentation för att kommunen ska kunna ge ett slutbesked. Ett slutbesked visar att samtliga åtgärder är slutförda och att byggnaden får tas i bruk.